Programjaink

Közlekedésfejlesztés civil összefogással

A program célja Eger közlekedésfejlesztési koncepciójának környezeti szempontú elemzése, a város és környéke lakosságának aktív bevonásával. A program jelenleg a beérkezett adatok kiértékelésénél tart, a 429 beérkezett kérdőívet a szakértői stáb elemzi.
A programhoz az Alapítvány külön ideiglenes weblapot hozott létre az egerkozlekedes.eck.hu címen, de a progam eredményeit közzétesszük itt az alapítvány honlapján is, illetve 2014. áprilisában egy kiadványt is létrehozunk a létrejövő tanulmányból.

„Segíts rá!”

A program a civil szervezetektől összegyűjtött legjobb projektek további erőforrások feltárásával történő megvalósítását célozza.

A társadalmi párbeszédre való hajlandóságot kívántuk elősegíteni „1% Egerért - Segíts Rá” komplex program kibővítésével, amely keretében rá kívántuk irányítani a figyelmet arra, hogy Eger polgárai mit tehetnének, és hogyan tehetnék Egerért, bemutatva azokat a közösségi értékeket, amelyeket a civil szervezetek valósítanak meg a helyi közösség érdekében. A program legnagyobb adományozója 2013-ben Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, aki a civil szervezetek, projektjeit támogatta az Egri Civil Alap működtetésével. Az alap 109 programot támogatott, mintegy 5.630.000 forint értékben, amely programok megvalósítását a média és az internet eszközeivel propagáltunk, elősegítve továbbmenedzselésüket, közvetítést végezve a lehetséges adományozók és szervezetek között. Alapítványunk 9 pályázat programjának megvalósítását közvetlenül is támogatja az „1% Egerért - Segíts Rá” adományi program keretében 535.000 Ft értékben, amely adományok beérkezése júliusban realizálódik. A kilenc pályázat teljes költségvetése 2.493.000 Ft. 

Egri borok aukciója Lengyelországban

Külföldi tapasztalatok alapján a varsói Akadémia a Lengyelországi Filantrópia Fejlesztéséért Társaság partnerrel együttműködve célul tűzzük ki egy „Boraukció” megrendezését Lengyelországban, amely bevételéből további adományi programot kívánunk finanszírozni.
 

Ringelhann Béla emléktáblája

A Heves Megyei Mérnöki Kamarával együttműködve Ringelhann Béla egri híresség emléktáblájának a kihelyezése, amely olyan személyiségnek állít emléket, aki mérnökként sokat tett Eger város fejlődéséért.